Objavljene preliminarne rang-liste za upis u vrtiće, prijem žalbi do 20. juna. U privatni vrtić uz odbijenicu. Tokom leta Grad može da odobri dodatnih 20 odsto mesta za neraspoređenu decu.


Stiglo je oko 19.500 zahteva za 7.512 slobodnih mesta / Foto P. Mitić.

Predškolske ustanove objavile su juče preliminarne rang- liste za upis u vrtiće, izuzev PU „11. april“ u Novom Beogradu, koja će to učiniti za nedelju dana – 18. juna. Roditelji, čiji mališani nisu upisani u prvom krugu, mogu podneti žalbu do 20.juna, odnosno do 28. juna za novobeogradska obdaništa. Oni mogu uzeti i odbijenice i upisati dete u privatni vrtić, uz dotiranje plaćanja iz gradske kase. Konačne rang-liste biće objavljene krajem juna ili početkom jula.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, upisne komisija su dobro odradile svoj posao i nije bilo nijedne pritužbe roditelja na bilo kakvu neregularnost.

– Važno je da roditelji čija su deca ispod crte znaju i da će tokom leta Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu odobravati dodatnih 20 odsto mesta u ustanovama – poručuje Gak.
– Roditelji koji su konkurisali na više mesta će se do septembra opredeliti za jednu ustanovu, kada će biti formirane i konačne liste upisane dece.